Află tot ce trebuie să știi despre sistemul de operare Router OS de la MikroTik în articolul de mai jos

posted in: Hardware | 0

MikroTik este o companie de origine letoniană, specializată în producerea de echipamente și sisteme pentru rețelele de internet, routere, precum și sisteme ISP wireless. De asemenea, ea se ocupă cu distribuirea de switchere, kituri complete, adaptoare, surse, carcase, antene sau camere IP.

Ce este Router OS MikroTik și cum funcționează acesta?

Anul 1997 este momentul în care compania MikroTik scoate pe piață sistemul de software cu denumirea de Router OS. Acest sistem software a influențat foarte mult nivelul de încredere și apreciere al companiei față de clienții și colaboratorii săi. Iar această ieșire pe piață a fost făcută posibilă datorită experienței și responsabilității MikroTik, de-a lungul timpului, în domeniul industriei standard de PC hardware precum și sistemelor complete de routing.

În anul 2002, compania decide să creeze propriile dispozitive hardware, dând naștere astfel brandului  Router BOARD.  Router OS MikroTik este așadar sistemul de operare al MikroTik BOARD hardware.

Sistemul Router OS de la MikroTik poate fi instalat și pe PC, care îl va transforma într-un router echipat cu toate funcțiile necesare și anume: routing, firewall, bandwidth management, wireless access point, backhaul link, hotspot gateway, VPN server și multe altele.

Router OS MikroTik se bazează pe sistemul Linux v2.6 kernel, iar cel mai mare avantaj al acestui produs se referă la faptul că funcționează în mod independent, neavând nevoie de alte aplicații pentru a realiza acest lucru. De asemenea, Router OS este mic și foarte ușor de configurat, instalarea lui ținând doar câteva minute, în loc de hard disk se poate folosi uşor şi un compact flash, este uşor de actualizat prin Internet, nu se blochează, nu trebuie repornit și de asemenea, nu ocupă mai mult de 30MB.